klimaptski promeni

Свет

ЕЦБ: Последиците од климатските промени можат сериозно да ги погодат банките во еврозоната

А1он
Банките во еврозоната можат да очекуваат поголеми загуби доколку климатските ризици не се ублажат, а најголеми ќе бидат во земјите со чести природни катастрофи. Тоа