kiber napadi

Свет

Кремљ: Постојани кибер напади врз Русија од Европа и САД

А1он
Руски структури, вклучувајќи ја и интернет страницата на претседателот Владимир Путин, редовно се мета на кибер напади од САД и Европа, изјави денеска портпаролот на
Свет

„Сбербанк“: Штетата од кибер нападите во светот до 2022 година ќе достигне 10 билиони долари

А1он
Најголемата руска банка „Сбербанк“ очекува до 2022 година штетата за глобалната економија предизвикана од кибер нападите да изнесува од осум до 10 билиони (илјада милијарди)