kaspisko ezero

Свет

Илјадници мртви фоки на дагестанскиот брег на Каспиското Езеро

А1он
Најмалку 2.500 угинати фоки се пронајдени на плажите на Каспиското Езеро во Русија, соопшти Министерство за екологија на Дагестан без притоа да се посочи причината.