karikaturi

Култура

„На тенок мраз“ изложба на карикатури од Лазо Плавевски во МСУ – Скопје

А1он
На 16 април, во 12 часот на пладне ќе биде отворена изложба на карикатури од Лазо Плавевски во Музејот на современата уметност – Скопје. Куратор
Култура

Златни плакети за карикатуристот Дору Аксинте и за афористичарот Миле Ѓоргиоски

А1он
Карикатуристот Дору Аксинте од Романија и афористичарот Миле Ѓоргиоски од Северна Македонија се добитници на златните плакети на Дваесеттиот Меѓународен фестивал за афоризам и карикатура
Култура

Меѓународни награди за тројца македонски карикатуристи

А1он
Тројцата македонски карикатуристи Јордан Поп Илиев, Блаже Докулевски и Златко Крстевски се добитници на специјални награди на меѓународната изложба на светската карикатура „SICACO“ во Сеул,
Култура

Отворен Меѓународниот фестивал на хумор и сатира „Ин Виница веритас“

А1он
Со отворање изложба на карикатури на тема „Часовникот на судниот ден“, почна Меѓународниот фестивал на хумор и сатира „Ин Виница веритас“, кој одбележува 25 години
Култура

Одбрани најдобрите карикатури и афоризми на 18. Меѓународен фестивал во Струмица

А1он
Ивајло Цветков од Бугарија ја доби златната плакета на 18. Меѓународен фестивал на афоризам и карикатура што се одржува во Струмица. Меѓународното жири во состав
Култура

Изложба на карикатури и концерт на ансамблот „Серенада” во Домот на култура „Илинден“

А1он
Изложба на карикатури кои се дел од светскиот Фестивал на хумор и сатира „Ин Виница веритас“, што традиционално секоја година го организира Домот на култура