karikatura

Култура

Во галеријата „Остен“ 53-та светска галерија на карикатури

А1он
Во галеријата „Остен“ во Скопје денеска ќе биде отворена 53-та светска галерија на карикатури, при што посетителите ќе можат да ги погледнат номинираните и наградени
Култура

Објавен конкурсот за карикатура на Фестивалот за хумор и сатира „Ин Виница веритас“

А1он
Советот на Фестивалот за хумор и сатира „Ин Виница веритас“ и Домот на културата „Тошо Арсов“ од Виница го објавија меѓународниот конкурс за карикатура, со
Култура

Објавен конкурсот за 21. Меѓународен фестивал на карикатура и афоризам

А1он
Центарот за култура од Струмица го објави конкурсот за 21 Меѓународен фестивал на карикатура и афоризам „Струмица 2020“, кој се одржува во рамки на Интернационалниот
Свет

Карикатура во „Ла Република“: Жените со препреки, а мажите лесно во кариерата

А1он
Перуански карикатурист од дневниот весник „Ла Република“, преку карикатура илустрирал со што се соочуваат жените во кариерата, а со што мажите. Според карикатурата, жените прескокнуваат
Култура

Во Крива Паланка изложба од 4-ти Меѓународен конкурс за карикатура

А1он
Изложбата од сто најдобри дела пристигнати на последниот Меѓународен конкурс за карикатура на тема „Пред (бракот) и потоа“ денес беше отворена во изложбениот простор на
Култура

Меѓународен конкурс за карикатури, афоризми и хуморески

А1он
Меѓународниот Славјански универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола, кој го организира фестивалот „Јас Итар Пејо“, распишува Меѓународен конкурс за сатира, хумор и карикатура.
Култура

Прогласени наградените на кривопаланечкиот Меѓународен конкурс за карикатура

А1он
Стручна жири комисија од еминентни македонски и странски карикатуристи ги прогласи годинашните добитници на награди на Меѓународниот конкурс за карикатура на тема „Мажот како колатерална