jurij dmitriev

Свет

Познат руски историчар осуден на 13 години затвор поради сексуално злоставување на дете

А1он
Рускиот историчар Јуриј Дмитријев, познат по делата за гулазите и репресијата за време на владеењето на Сталин, е осуден на 13 години строг затвор поради