jaglerod dioksid

Свет

Емисиите на јаглероден диоксид во ЕУ го надминаа нивото од пред пандемијата

А1он
Емисиите штетни гасови од стопанските активности во ЕУ сега се малку повисоки отколку пред пандемијата на Ковид-19, објави Европскиот завод за статистика. Испуштените гасови од
Свет

Јаглерод диоксидот во атмосферата оваа година има најголем раст од 1958 година

А1он
Концентрацијата на јаглерод диоксид во атмосферата годинава ќе означи едно од најголемите годишни зголемувања од почетокот на мерењето во 1958 година, делумно како резултат на
Магазин

СУВ возилата се втор најголем извор на раст на емисиите на CO2 во последните 10 години

А1он
Зголемената продажба на автомобили СУВ, по енергетскиот сектор, е вториот најголем извор на глобален пораст на емисиите на јаглерод диоксид од 2010 до 2018 година,