htvatska

Свет

Јутарњи Лист: Европската комисија со зелено светло за влез на Хрватска во Шенген-зоната

А1он
Шест години по пристапувањето на Хрватска во Европската унија, Европската комисија денеска ја потврди подготвеноста на Хрватска за влез во Шенген просторот и даде зелено