hec spilje

Економија

Успешно реализиран годишен зафат во хидроелектраната „Шпилје“

А1он
Во Хидроелектраната „Шпилје“ кај Дебар денеска успешно е реализиран зафат во рамки на редовното сервисирање на електомашинската опрема, потвдија од АД ЕСМ. -Ова е многу
Економија

Во ХЕЦ „Шпилје“ произведени 120 милиони киловатчасови електрична енергија

А1он
Од почетокот на годинава во ХЕЦ „Шпилје“ кај Дебар, произведени се околу 120 милиони киловатчасови електрична енергија, што е за десет отсто повеќе  споредено со