haski tribunal

Регион

Хашки осуденик за воените злосторства: Се каам за убиствата, силувањата, протерувањето…

А1он
Хашки осуденик за воени злосторства и поранешен министер за одбрана Бруно Стојиќ им се извини на сите жртви и нивните семејства за тоа што го
Свет

Развој на меѓународното право – 75 години од Нирнбершките процеси

А1он
Пред 75 години, најголемите нацистички злосторници беа изведени пред лицето на правдата во Нирнберг. Ова подоцна индиректно овозможи формирање на Меѓународен трибунал за воени злосторства