hartii od vrednost

Економија

Утврден Предлог-законот за изменување на Законот за хартии од вредност

А1он
Владата денеска го утврди Предлог-законот за изменување на Законот за хартии од вредност со кој се овозможува освен брокерски куќи, банки, друштва за осигурување, друштва
Свет

ЕУ собра пет милијарди евра на првата аукција на заеднички должнички хартии од вредност

А1он
Европската Унија собра пет милијарди евра со продажба на краткорочни должнички хартии од вредност на првата заедничка аукција на долгови, соопшти Европската комисија. Како што
Економија

„Генерали инвестмент“ ја купува „Илирика фонд менаџмент“

А1он
„Генерали инвестмент“ Словенија е во процес на преземање на „Илирика Фонд Менаџмент“ АД Скопје преку спојување со „Генерали Инвестментс“ АД Скопје. Трансакцијата се случува по
Економија

Тевдовски: Државните хартии од вредност ќе котираат на Македонска берза

А1он
Државните хартии од вредност ќе котираат на Македонската берза. Тие ќе станат достапни и за странските институционални инвеститори, а зголемената побарувачка ќе придонесе да се
Економија

Централниот депозитар за хартии од вредност со дигитална алатка за крајните корисници

А1он
Централниот депозитар за хартии од вредност денеска ќе промовира нова дигитална алатка со која се овозможува брз и едноставен пристап до услугите што ги нуди.