guvernerkata

Економија

Анегловска-Бежоска: Депозитите на населението повисоки за 130 милиони евра од почетокот на годинава

А1он
Растат штедните влогови на граѓаните. Од почетокот на годината тие се повисоки за 130 милиони евра. Се забележува и зголемување на каматите на денарските депозити.