gragjanska obvrznica

Економија

Стартува граѓанската обврзница, објавен проспектот за првата аукција

А1он
Граѓаните од денеска можат да почнат постапка за купување, односно запишување граѓански обврзници – нов финансиски инструмент на домашниот пазар. Министерството за финансии го објави
Економија

Државата најде начин како да дојде до заштедите на граѓаните: Ќе им се нудат обврзници со повисока камата отколку во банка

Орце Костов
На големо се промовира новата граѓанска обврзница која министерството за финансии ќе ја издава почнувајќи од јуни со минимален износ од 10.000 денари и рочност