gifoni

Култура

Едукативни филмски работилници за деца

А1он
Регионалната платформа „Балкан синема ситис“ (Balkan cinema cities) во соработка со неколку центри за култура и фестивалот „Џифони Македонија“ месецов организира едукативни работилници и проекции
Култура

Патувачката училница „Живот на социјалните мрежи“ во Градскиот парк

А1он
Во рамки на Фестивалот „Џифони-Македонија“ денеска во Градскиот парк ќе биде поставена Патувачката училница „Живот на социјалните мрежи“ (Una vita da social), во која учениците
Култура

Премиера на средношколскиот филм „Светлина“ на фестивалот „Џифони Македонија“

А1он
Во рамки на седмиот фестивал „Џифони Македонија“, вчера во кино „Фросина“ премиерно беше прикажан 30-минутниот филм „Светлина“ на група средношколци, во режија на Мартин Чичовски.
Култура

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Кочани на 16 и 17 ноември

А1он
По завршувањето на Филомскиот фестивал за млади Џифони Македонија кој се одржа минатиот месец во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија под
Култура

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ два дена во Струмица

А1он
По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија насловен „Џифони патува“. На 14 и