gasni centrali

Економија

Бислимоски: Енергетската заедница треба да се изјасни за државата помош за гасни централи

Орце Костов
Најбитниот филтер во однос на државната помош согласно домашното и европското законодавство ќе го направи Секретаријатот за енергетската заедница затоа што Македонија не е членка
Економија

Ковачевски: Најдобро е гасните централи да ни ги изградат Американци

Орце Костов
Владата го задолжи АД ЕСМ да почне преговори за потенцијален стратешки инвеститор и можна соработка за реализација на проекти за гасно – водородни централи Битола