garantirani ceni

Економија

Дел од маркетите ги зголемиле цените, Пазарен инспекторат ќе проверува дали купувачите се доведени во заблуда

Орце Костов
Првичните информации од Државниот пазарен инспекторат покажуваат дека дел од маркетите ги немаат зголемено цените, а дел ги имаат, откако од денеска повеќе не важи
Економија

Битиќи: Секое нелогично зголемување на цените ќе биде санкционирано

Орце Костов
Од 1 март ќе престанат да важат загарантираните цени во супермаркетите и граѓаните стравуваат дека повторно ќе купуваат скапи основни прехранбени производи. Вцепремиерот за економски