funta

Економија

Рецесија во Велика Британија: Фунтата падна на најниско ниво во последните 37 години

А1он
Вредноста на британската фунта денеска падна под симболичната вредност од 1,1 долар и се приближи кон историскиот минимум, последица на загриженоста кај инвеститорите од ситуацијата
Економија

Фунтата со најниска вредност кон еврото по последните осум години

А1он
Британската фунта достигна најниска вредност спрема еврото од 2009 година, откако единствената европска валута , беше значително засилена со добрите економски податоци во ЕУ, за