francuska vojska

Свет

Француски војници ликвидираа џихадистички лидер во Мали

А1он
Француски војници, ангажирани во воената операција „Баркане“ во Мали, го ликвидирале еден од лидерите на главната џихадистичка група во земјата, Алжирецот Абу Јахја Ел Хамам,