francusa vlada

Свет

Франција сака целосна контрола врз најголемиот производител на електрична енергија во земјата

А1он
Франција иницираше постапка за преземање на преостанатите 16 отсто од акциите во водечкиот домашен производител на електрична енергија што се уште не се во државни