francjia

Свет

Саркози ќе се жали во Стразбур откако го осудија на затвор за корупција

А1он
Поранешниот француски претседател Никола Саркози, кој беше прогласен за виновен поради корупција и трговија со влијание, не ја исклучи можноста да поднесе жалба до Европскиот