evrobarometar

Свет

Евробарометар: Заштитата на климата важна за 94 отсто Европејци

А1он
Последната анкета на Евробарометар покажува дека за 94 отсто од европските граѓани, заштитата на климата претставува приоритет, a 91 отсто сметаат дека климатските промени се
Свет

Евробарометар: Половина од европските граѓани се лошо информирани за вакцините

А1он
Последното истражување на Евробарометар открива загрижувачки трендови кај европското население во врска со вакцините. И покрај тоа што огромното мнозинство европски граѓани сметаат дека вакцините