eu zajaknuvanje na bezbednosta na hranata

Свет

Зајакнување на безбедноста на храната во ЕУ

А1он
Постигната е согласност меѓу Европскиот парламент и романското претседателство со Советот, околу нацрт правилата да се обезбеди поголема транспарентност во проценката на ризикот во исхраната,