elektrocentrala

Свет

Германска компанија до 2030 ќе ги затвори сите електроцентрали на јаглен

А1он
Германската енергетска компанија „RWE“ денеска соопшти дека има намера до 2030 година односно осум години пред планираното да прекине со користењето јаглен за производство на