egzekucija avganistan

Свет

Прва јавна егзекуција во Авганистан откако талибанците ја презедоа власта

А1он
Талибанските власти егзекутираа Авганистанец осуден за убиство – прва јавна егзекуција откако талибанците ја презедоа власта минатата година. Егзекуцијата беше извршена во западната провинција Фарах