blokirani smetki

Економија

И во јануари ќе се исплаќа помошта од 6.000 денари на лицата со блокирани сметки

Маја Илиевска-Пачемска
Лицата со блокирани сметки распределени во банки кои не им понудија можност за отворање наменски сметки за исплата на 6000 денари од државата, помошта ќе
Економија

Хаос во исплатата: лица со блокирани сметки распределени во банки кои не нудат можност парите да се подигнат

Маја Илиевска-Пачемска
Иако ја добиле, помошта од 6.000 денари од државата е недостапна за дел до корисниците кои имаат блокирани сметки оти не сите банки отвораат посебни