benksi

Магазин

Бенкси уништи негова слика вредна 1,3 милиони долари

Кристијан Ландов
Британскиот уличен уметник Бенкси ја шокираше светската јавност, откако неговото дело „Девојка со балон“ беше уништено со помош на механизам за сечење вграден во долната