atomska energetika

Свет

Доаѓа ли крајот на атомската енергетика?

А1он
Дојче Веле, Бон Во моментов во 32 земји во светот има 413 нуклеарни реактори, но, според извештајот на Светската нуклеарна индустрија, во 2019 година нуклеарната