ajnstajn

Магазин

Писмо на Ајнштајн, во кое го негира постоењето на Бог продадено за 2,9 милиони долари

А1он
Писмото од 1954 година во кое Алберт Ајнштајн тврди дека Бог е „производ на човековата слабост“ и во кое зборува за својот еврејски идентитет продадено