aforizam

Култура

Вечер на македонскиот афоризам по деветти пат во Кочани

А1он
Под мотото „Право и правда“ денеска во Кочани се одржа деветтото издание на манифестацијата Вечер на македонскиот афоризам, чиј организатор е граѓанското здружение Афористичка репрезентација
Култура

Објавен конкурсот за 21. Меѓународен фестивал на карикатура и афоризам

А1он
Центарот за култура од Струмица го објави конкурсот за 21 Меѓународен фестивал на карикатура и афоризам „Струмица 2020“, кој се одржува во рамки на Интернационалниот
Култура

Одбрани најдобрите афористичари на конкурсот „Политикоманија“

А1он
Здружението Афористичка репрезентација на Македонија (АРМ) ги прогласи најдобрите творби на отворениот конкурс на тема „Политикоманија“, што беше распишан во рамки на традиционалната вечер на