Воздушни мостови како алтернатива за карантин, предлог од Британија

Од:

Британската Влада планира до крајот на јуни да го замени карантинот за патниците кои пристигнуваат на аеродромите, а воздушните мостови се појавија како опција, објави Телеграф.

Воздушните мостови имаат за цел да им овозможат на луѓето од земји со ниско ниво на инфекција да доаѓаат во Велика Британија.

На министрите за транспорт и внатрешни работи им било дадено упатство да планираат нивно воведување до крајот на месецот, според написот на Телеграф.

Британски карантин за патниците кои доаѓаат од странство ќе биде воведен од 8 јуни, рече министерката за внатрешни работи Прити Пател во мај.

Сите патници, вклучително и Британците, ќе треба да одат 14 дена во изолација и да соопштат детали за тоа каде ќе престојуваат.

Ваквите планови наидоа на критики од авиокомпаниите, деловните здруженија и политичарите.

Би можело да ве интересира

Велика Британија ќе го намали ДДВ во угостителскиот сектор

Ана Ололовска

Британија подготвена сама да воведе санкции за човекови права

Ана Ололовска

Велика Британија со две милијарди американски долари ја помага уметноста и културните институции

Ана Ололовска

Џонсон: Се наѕираат добри постбрегзит трговски решенија со ЕУ

Ана Ололовска

Џонсон: Даунинг стрит секој ден ќе биде отворен за медиумите

Ана Ололовска

Британски суд одби Мадуро да го контролира златото на Венецуела

Ана Ололовска