Суд во Берлин донесе забрана за стари дизел возила

Од:

Суд во Берлин денеска донесе одлука со која германскиот главен град треба да воведе забрана за управување на некои улици за стари дизел возила чија емисија на штетни гасови е над дозволеното.

Забраната се однесува за дизел возила што имаат Еуро5 или постари. Најновиот построг стандард е Еуро 6.

Судската постапка е покрената од Здружение за заштита на околината ДУХ, кое бара забрана на возила на дизел со Еуро4 до крајот на 2018 година, односно за Еуро 5 до септември 2019 година

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Борба против расизмот: Во Берлин формиран ланец од луѓе долг 9 километри

А1он

По протестот во Берлин уапсени 93 лица

А1он

Голем пожар во близина на аеродромот во Берлин

А1он

Германија: Насилство на протести против мерките воведени поради коронавирусот

А1он

Испишано „Благодарам“ на Браденбуршката порта во Берлин

А1он

Судската и обвинителската служба има право да го искористи ланскиот одмор до крајот на мај

А1он