На секој петти жител во ЕУ му пречи бучава од соседството

Од:

Речиси една петтина од жителите на Европската унија – 18,3 проценти велат дека им пречи бучавата во соседството, објави Евростат.

На бучава двојно повеќе се жалат жителите во градовите, 24,1 процент, отколку жителите во руралните области, каде што бучавата му пречи на секој десетти жител, се наведува во анализата на податоците за 2018 година.

Според анкетата, бучавата најмногу им пречи на луѓето кои живеат сами – 21,8 отсто, како и на двојките кои немаат деца.

Најчесто на бучава се жалат Малтежаните – 28,2 проценти, потоа Германците и Холанѓаните, па следат Португалците, Романците, Британците, како и жителите на Кипар, Грција и Луксембург.

Најмалку реагираат на бучава жителите на Хрватска, Унгарија, Естонија, Ирска и Бугарија.

Би можело да ве интересира

ЕУ нема да ги затвори внатрешните граници поради новиот коронавирус

Ана Ололовска

Велика Британија отвора трговски преговори со ЕУ

Ана Ололовска

СЕ: Алармантни трендови на влијание на ултрационалистичка и ксенофобна политика во Европа

Ана Ололовска

Орбан: Европа не е во Брисел, Европа сме ние

Ана Ололовска

Крамер: Македонците себе си се гледаат како дел од Европа

Драган Поповски

Според Сорос, Си е закана за ЕУ

Ана Ололовска