Германската Влада за бегалци потрошила 23 милијарди евра во 2018 година

Од:

Германската Влада минатата година потрошила рекордни 23 милијарди евра за интеграција на бегалците, како и на отстранување на причините за бегство, што е за 10 отсто повеќе отколку во 2017 година, говорат интерните документи на официјален Берлин.

Најмногу пораснала ставката која се однесува на борбата против причините поради кои бегалците одлучуваат да ја напуштат земјата на потекло и се насочуваат кон Германија, а примарно се издвоени повеќе пари за подобрување на животните услови на граѓаните, што, според проценките, треба да го намали бројот на бегалци кои заминуваат во ЕУ.

Би можело да ве интересира

Брод со 182 мигранти од Либија нема каде да се закотви

Германија со 100 милијарди евра во борба за заштита на климата

Во Словенија уапсени државјани на Нигерија кои превезувале мигранти

Осум мигранти од Пакистан откриени во возило кај Демир Капија

Татјана Ташкова

Бундестагот на 26 септември ќе даде зелено светло за преговори

Татјана Ташкова

Германија со 500.000 евра помош за косовските безбедносни сили