Франција ќе наградува со државјанство по брза постапка странски здравствени работници

Од:

Франција ќе ги награди странските здравствени работниви и други странци кои работат на првата линија во борбата со пандемијата со Ковид-19 со тоа штоќе им обезбеди државјанство по брза процедура за оние кои ќе побараат.

Според Упатствата од Министерството за внатрешни работи, регионалните претставници мора да дадат предност на апликации за државјанство на странци кои се активно вклучени во националните напори против епидемијата во која има речиси 31.000 смртни случаи во Франција.

Упатствата велат дека странците кои се посветени и смели во своите напори против коронавирусот можат да добијат државјанство за две години наместо вообичаените пет заради нивните значајни услуги кон државата.

Во документите се мпосочени посебно здравствените работници. Во упатствата не се споменува колку луѓе би можеле да имаат корист од ова решение.

Би можело да ве интересира

Шпанскиот министер за здравство: Без строги епидемиолошки мерки Мадрид е во сериозна опасност

А1он

САД: Седум милиони заразени со коронавирус

А1он

Казнети 630 луѓе кои не носеле маски во изминатото деноноќие

А1он

Британија го зголемува финансиското учество во СЗО, но бара реформа

А1он

Германски експерт: Карантинот не е решение, владите да не подлегнуваат на масовната хистерија

А1он

Лондонскиот градоначалник бара да се забрани одење по гости во време на пандемија

А1он