УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

А1он

Недозоволеното користење на било која содржина од порталот А1он ќе се смета за прекршување на авторските права и за тоа ќе биде поднесено барање за финансиски надомест.

Строго се забранува злоупотреба на видео материјалите, сопственост на А1он, во смисла на нивно сечење и дополнително монтирање.
Секое неовластено и без дозвола на редакцијата на А1он објавување на текст, фотографија или видео, сопственост на А1он во друг медиум (печатен, електронски, интернет портал) е недозволиво и се наплаќа. Цените за преземање на содржините на A1он изнесуваат:

  • 19.000,00 денари (+ДДВ) за текст, артикл, статија;
  • 19.000,00 денари (+ДДВ) за видео;
  • 300.000,00 денари (+ДДВ) за видео емитувано на ТВ станица;
  • 18.000,00 денари (+ДДВ) за фотографија.

Секој што ќе користи материјали без согласност на порталот А1он, ќе значи дека се согласил на условите за користење и дека се согласил за висината на финасискиот надомест за преземениот материјал. На корисникот ќе биде испратена фактура со рок на плаќање од осум дена. Доколку фактурата не биде платена во предвидениот рок, ќе бидат искоритени сите законски процедури за наплата.

Дозолено е само преземање на три реда текст, со задолжителен линк до страната на А1 кој ќе стои во првите три реда од тесктот, но без преземање на фотографија и видео.