ВИДЕО: Германскиот министер за здравство предупреди на недостиг на лекови поради коронавирусот

Од:

Германскиот министер за здравство, Јенс Спан предупреди дека постојната инфекција со коронавирус може да доведе до недостиг на лекови во Европа, со оглед на тоа што многу од состојките што се користат во производството на лекови доаѓаат од Кина.

Спан истакна дека “неколку од активните состојки на лековите што пристигнуваат во Европа се од Кина, поточно од покраината Хубеј”.