zemja

Магазин

ВИДЕО: На дното на „Бермудскиот триаголник“ откриен древен град

А1он
На дното на Атлантскиот океанот во регионот “Бермудски триаголник” тим на канадски научници, предводени од Пол Веинзиг и Паулин Залитски, открија напуштен град. Како што
Свет

Мароко: Салафистите ги уништија цртежите на карпите стари 8000 години

А1он
Салафистите ги уништија древните цртежи врз карпите на мароканските планини Атлас, стари повеќе од 8000. години, а на кои беше прикажано Сонцето како паганско божество,
Магазин

Неандерталците и луѓето – први и вистински соседи

А1он
Според резултатите од најновата студија која го истражувала односот на првите жители на земјата што оделе на нозе, очигледно е дека луѓето и неандерталците живееле