zanaetcistvo

Македонија

ФОТО: Отворени четири дуќани за традиционални занаети во Старата скопска чаршија

А1он
Четири дуќани во кои ќе се негуваат старите традиционални занаети денеска беа отворени во Старата скопска чаршија. Дуќаните се доделени од Владата на Република Македонија
Економија

Занаетчиството како фактор за економски развој и негување на традицијата

А1он
Занаетчиската комора на Скопје денеска традиционално ги почна „Деновите на занаетчиството“ на кои ќе се обиде да ги доближи занаетите до младите луѓе и да
Економија

Владина поддршка за двојно зголемување на бројот занаетчии

А1он
Сивата економија и недостигот на млад квалификуван кадар се уште се најголемите проблеми на македонските занаетчии. Голем број работат на црно, но секторот, сепак, гледа перспектива зашто,
Економија

Работилница за планирање активности и мерки на занаетчиски организации

А1он
„Планирање на активности и мерки на една занаетчиска организација“, е темата на денешната Меѓународната работилница во рамки на проектот „Западен Балкан“, на која ќе се
Економија

Во Прилеп манифестација „Денови на занаетчиството“

А1он
По четврти пат во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп денеска ќе се одржи манифестацијата „Денови на занаетчиството“. Ќе учествуваат занаетчии од Прилеп, Крушево
Економија

Почнуваат Денови на занаетчиството

А1он
Во организација на Занаетчиската комора на Република Македонија денеска почнува манифестацијата „Денови на занаетчиството во РМ 2013“ која традиционално се одржува под покровителство на Министерството за економија.