vtora svetska

Свет

Втората светска војна и нацистите: Во Аргентина пронајден список со 12.000 тајни сметки во банки

А1он
Би-Би-Си Досиеја објавени во Аргентина ги откриваат имињата на 12.000 нацисти кои живееле таму во 1930-те години, од кои многумина имале сметки во швајцарски банки,