vtora svetska vojna

Свет

ФОТО: Мапа која покажува кои држави биле окупирани

А1он
Сајтот „Vox“ објави мапа која покажува кога европските и неколку држави на Блискиот исток, последен пат се окупирани од некоја странска сила. И покрај пропустите,
Свет

ВИДЕО: По 70 години од Ла Манш изваден германски бомбардер „Дорниер До 17“

А1он
Германски бомбардер од Втората светска војна, кој бил соборен во округот Кент пред повеќе од 70 години за време на нападот врз Велика Британија, синиќа е изваден