vrabotuvanje

Економија

(ВИДЕО) Поповски: И премиерот кажа дека нема партиски вработувања

А1он
„Едноставно во Македонија има обратен процес, секаде се зголемува невработеноста, а кај нас се намалува, тоа го кажа и статистика со последниот извештај што го
Економија

Промовирана интернет страница за Програмата за самовработување

А1он
Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски, директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски и помошникот на постојаниот претставник на УНДП во Македонија, Весна Џутеска Бишева
Економија

Нови мерки за полесно вработување на лицата на возраст од 40 до 49 години

А1он
Со мотивациски обуки кои почнуваат да се спроведуваат од денеска во Агенцијата за вработување на Република Македонија се планира да се овозможи полесно вработување на долгорочно
Економија

Груевски: Вработувањето на социјално загрозените е решавање на еден горлив проблем

А1он
Најновата владина мерка за вработување на 1.600 лица во јавната администрација од социјално загрозените семејства е решавање на еден горлив проблем со кој се соочува оваа
Економија

Минатата година бројот на невработени намален за околу 40 илјади

А1он
Минатата година во земјава се регистрирани вкупно 243.403 невработени лица евидентирани на 31 декември во Агенцијата за вработување. Најмногу невработени 47.342 лица се регистрирани во Скопје,
Економија

Истражување: Најпродуктивните работници се на возраст меѓу 34 и 44 години

А1он
Најпродуктивни луѓе се оние на возраст меѓу 35 и 44 години, покажа студијата која оваа недела ја објави австрискиот економски институт „Wifo“. Зад оваа група, според
Економија

Ристовски: Пререгистрирани 10.000 невработени, речиси половина не бараат активно работа

А1он
За еден месец повеќе од 10.000 невработени лица веќе се пререгистрирале во Агенцијата за вработување согласно новите законски одредби, од кои околу 4.800 се изјасниле дека не