vino

Економија

Коњановски најави изградба на осум нови винарии

А1он
Заменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Зоран Коњановски при посетата на Квадарци, најави изградба на осум нови винарии. Компанијата „АД Гоце Делчев” од Кавадарци ќе
Економија

Промоција на македонски вина во Хаг и Варшава

А1он
Единаесет македонски винарници организирани преку Здружението „Вина од Македонија“, од денеска до 24 овој месец ќе ги промовираат своите вина во Хаг и Варшава. Пред