velosipedizam

Спорт

Тур д Франс: Британецот Кевендиш се врати со експлозивен спринт

А1он
Во 18-та етапа возена од Блањак до Брив ла Гајард, спринтерите го решаваа победникот на денешниот Тур. Во извонреден финиш победи Британецот Марк Кевендиш од
Спорт

Тур Д Франс: Најмладиот учесник – победник на 8-та етапа

А1он
Тибо Пино, 22-годишниот Французин, победи во 8-та етапа од Белфор до Порентруј долга 157,5 км. Главните фаворити во група од седум велосипедисти стигнаа позади Пино