unhcr

Свет

УНХЦР: Судирите во Сирија и Ирак доведоа до егзодус на 13,6 милиони лица

А1он
Речиси 13,6 милиони лица се протерани или биле принудени да ги напуштат своите домови поради судирите во Сирија и Ирак, соопшти директорот на Високиот комесаријат
Свет

УНХЦР: Најмалку 10.000 луѓе се раселени од почетокот на кризата во Украина

А1он
Најмалку 10.000 луѓе се раселени од своите домови од почетокот на укрианската криза, а најпогодена е заедницата на кримските Татари, објави денеска агенцијата на Обединетите