ukrainka kriza

Свет

Русија: Спречен напад на Запорожје, непријателска група беше погодена од артилерија

А1он
Владимир Рогов, член на главниот руски совет на регионот Запорожје, објави дека во текот на претходната ноќ, припадниците на руските сили одбиле обид за украински