ugostitelstvo

Видео Економија

ВИДЕО: И четврт бурек стана луксуз

А1он
За се повеќе граѓани седнувањето во кафеана или ресторан стана луксуз. Се погладни усти, се попразни ресторани. Нискиот стандард, малите месечни примања и растот на
Економија

Раст на угостителските услуги од јануари до септември годинава

А1он
Цените на угостителските услуги од јануари-септември 2013 година, во однос на овој период лани бележат зголемување за 1,3 проценти, а во однос на декември 2012 година за 1,1 отсто. Во септември
Економија

Промоција на регулатива за категоризација на туристичко-угостителски објекти во Пелагонискиот регион

А1он
Министерот за локална самоуправа Тахир Хани денеска во Претор, ќе го промовира проектот за имплементација на законската регулатива за категоризација на туристичко-угостителски објекти во Пелагонискиот
Македонија

Се скратува работното време на угостителските објекти

А1он
Од денеска се до 24-ти декември оваа година, согласно Законот за угостителска дејност, работното време на угостителските објекти ќе биде скратено за еден час, соопшти Државниот