ugostitelstvo

Македонија

Добрите хигиенски практики во угостителските објекти лани на незадоволително ниво

А1он
Во угостителските објекти минатата година нивото на спроведените добри хигиенски практики било незадоволително, покажуваат податоците од Агенцијата за храна и ветеринрство (АХВ). Поради тоа, како што беше
Економија

Работлница за спроведување ХАЦЦП во угостителските објекти

А1он
Основите на контролните системи за безбедност на храната што треба да се имплементираат во поголемите угостителски објекти кои произведуваат и послужуваат храна и во помалите, каде што
Економија

Непроменети цените на угостителските услуги во декември и ноември

А1он
Цените на угостителските услуги минатиот месец останаа на исто ниво како во ноември 2013, соопшти Државниот завод за статистика. Услугите се поевтини за 0,1 отсто во споредба
Видео Економија

ВИДЕО: И четврт бурек стана луксуз

А1он
За се повеќе граѓани седнувањето во кафеана или ресторан стана луксуз. Се погладни усти, се попразни ресторани. Нискиот стандард, малите месечни примања и растот на
Економија

Раст на угостителските услуги од јануари до септември годинава

А1он
Цените на угостителските услуги од јануари-септември 2013 година, во однос на овој период лани бележат зголемување за 1,3 проценти, а во однос на декември 2012 година за 1,1 отсто. Во септември
Економија

Промоција на регулатива за категоризација на туристичко-угостителски објекти во Пелагонискиот регион

А1он
Министерот за локална самоуправа Тахир Хани денеска во Претор, ќе го промовира проектот за имплементација на законската регулатива за категоризација на туристичко-угостителски објекти во Пелагонискиот