transport

Економија

Јанакиески: Македонија ќе биде лидер во Европа во електронска продажба на градежно земјиште

А1он
На 1 април 2013  година во сила ќе стапат измените во Законот за градење, според кои општините се задолжени да издаваат градежни дозволи по електронски пат.
Македонија

Јанакиески: Превозниците и градежниците, за лиценци ќе аплицираат само со барање

А1он
Министрите за транспорт и врски и за труд и социјална политика, Миле Јанакиески и Спиро Ристовски, како и директорите на Агенцијата за вработување и на
Економија

Одземени 200 возила на нелегални превозници од март годинава

А1он
Времено се одземени  над 200 возила на превозници кои нелегално превезувале патници во домашниот и во меѓународниот патен сообраќај  при контролите што од март досега
Македонија

Јанакиески: ЕУ да го помогне развојот на инфраструктурни капитални проекти во регионот на ЈИЕ

А1он
Европската Унија и нејзините членки треба да направат напори да поддржат создавање услови за проширување на новата трансевропска транспортна мрежа кон Југоисточна Европа со што
Економија

Распишана објава за отуѓување на градежно земјиште сопственост на РМ

А1он
Министерството за транспорт и врски распиша објава за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање, наменето за изградба на
Економија

Министерот Јанакиески во посета на Битола

А1он
Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески денеска ќе ја посети општина Битола. При посетата на Битола Јанакиески ќе присуствува на јавна електронска прелиминарна распределба на