тирз

Економија

ТИРЗ со мерки за штедење на електрична енергија

А1он
Дирекцијата на Технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) започна со редукција на уличното осветлување во делови од ТИР Зоните низ државата, а целосно се исклучени и надворешните
Економија

ТИРЗ ги претстави можностите за инвестиции и новиот концепт пред водечките луѓе од автомобилската бранша

А1он
ТИРЗ се претстави на петнаесеттиот конгрес на автомобилската индустрија во организација на престижниот германски магазин „Аутомобилвохе“ на кој се среќаваат водечките луѓе од автомобилската бранша.
Македонија

Заев: Во бизнис секторот имаме партнери со кои носиме успешни економски политики, индустриската зона во Визбегово ќе ја преземе дирекцијата на ТИРЗ

А1он
„Докажавме дека во бизнис секторот гледаме партнери со кои носиме успешни економски политики. Растот на бруто домашниот производ е доказ дека растат и компаниите. Сите
Економија

ТИРЗ: Стабилен раст на економските активности во зоните – третиот квартал највисок во последните четири години

А1он
Во технолошко индустриските развојни зони, по првите два и во третиот квартал е регистрирано највисоко ниво на економска активност споредено со истиот период во последните
Економија

Воведен едношалтерски систем во ТИРЗ за поедноставен пристап до услугите и поддршката за компаниите

А1он
Странските инвеститори во ТИРЗ имаат најмногу барања поврзани со информации за државна помош, дозволи за реконструкција и доградба и можности за проширување на инвестициите, но
Економија

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ

А1он
Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број
Економија

ТИРЗ прогласен за лидер во регионот од Capital Finance International

А1он
Технолошко индустриските развојни зони се наградени за најдобри слободни економски зони – Лидер на Балканот за 2021 година. Наградата ја доделува британскиот магазин и портал
Економија

Нова странска компанија сака да гради фабрика во штипската ТИР зона

А1он
Новa странска компанија ќе влезе во ТИР зоната во Штип, најави денеска од Штип, директорот на Дирекцијата за ТИР зони, Јован Деспотовски. Тој истакна дека
Економија

Деспотовски – Холштајн: Течат преговорите за нови германски вложувања

А1он
Статусот на преговорите со неколку поголеми германски компании, од кои дел нови инвеститори, за реализација на нови вложувања во следните две – три години, беше
Економија

Турската компанија „Текнопанел“ ќе инвестира во ТИРЗ Скопје

А1он
Турската компанија „Текнопанел“ ќе инвестира 16 милиони евра во изградба на нов производствен капацитет во ТИРЗ Скопје. Одлуката за инвестиција е постигната на средбата во