tevdovski

Економија

(ВИДЕО) Тевдовски на средба со работници во Штип: Приоритет на новата Влада ќе биде покачување на платите

А1он
-Пред почеток на нова Влада сме. Цело време се боревме минималната плата да ја зголемиме и еве пред да стартува Владата, први вакви средби правиме
Економија

(ВИДЕО) Tевдовски: Минималната плата ќе ја покачиме на најмалку 200 евра и ќе важи за сите

А1он
Платите на многу работници во Македонија не ги покриваат ни неопходните трошоци за живот. Тоа е посебно забележливо овде во Штип. И веднаш да кажам